A felújított homlokzatú Belvárosi Szent Anna Templomban jártunk

2014. 12. 28. – hirek18.hu

 

2014. december 28-án, vasárnap. A 9 órakor kezdődött szentmisén – amelyet Szabó László atya mutatott be – vehettünk részt. A szentmise után alkalmunk nyílt arra, hogy a celebráns pappal beszégethessünk.
Megtudtuk, hogy az atya már közel 10 éve teljesít itt szolgálatot és most igazán nagy örömre van oka. A közel múltban befejeződött ugyanis a templom külső homlokzatának felújítása. Amikor ő ide került, akkor teljesen romos volt a templom külseje. 3-4 éve olyan rossz állapotba került a homlokzat, hogy alá kellett támasztani, illetve meg kellett oldani a bejáratnál a vakolat hullásának a felfogását. A renoválással megszűnt a vakolat hullása, véget ért az utcán ott elhaladók, vagy éppen a templomba igyekvő hívek balesetnek kitettsége: most már nem fog a templom homlokzatáról rájuk zuhanni a vakolat.
A templom megújításán túl a Szervita tér megújítására is sor került: az “V. kerület Szervita tér megújítása” című projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs keret támogatásával. Ugyanakkor azonban a hívek, a testvérek is jó szívvel adakoztak. Az adományokkal a templomigazgató atya is meg volt elégedve. Szabó László atya is úgy érzi, hogy egy kicsit ő is besegített a Magyar Újságírók Országos Szövetségének Sajtó Levelező Klub tagjaként, mivel a Klubban említette a templom felújítását, és úgy tudja, hogy a klubtagok közül többen is jelentősebb összegeket adományoztak.
Beszélgető partnerem annak is örül, hogy a vasárnapi szentmiséket hétről-hétre fel tudták ajánlani a jótevőkért. Imádkoztak mindazokért, akik anyagilag, erkölcsileg, imádsággal segítették, támoggatták templomukat. 

Gallery not ready

Advent negyedik vasárnapján, december 21-én délelőtt Dr. Erdő Péter bíboros úr áldotta meg a felújított templomot. Az ünnepségen beszédet mondtak Szentgyörgyvölgyi Péter polgármester és Rogán Antal országgyűlési képviselő urak, továbbá Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes.
11 órától Adventi koncert hangzott el a templomban, majd pedig bíboros úr ünnepi szentmisét pontifikált.
12 óra 45-kor és 15 órakor pedig a Józsa Judit Galérián tárlatvezetésre és kiállításra került sor.
Különösen nagy öröm, hogy felújított templomban tudjuk megünnepelni a karácsonyi ünnepkört – fejezte be László atya válaszait.
Beszélgetésünket teljes terjedelmében közreadjuk alábbi videónkban.

Az oldalt írta és szerkesztette:
vivere

Forrás: Székács István/Magyar Kurír

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://hirek18.hu/szent_anna_templom.html