Megnyílt a Kossuth téri parkoló és sportpálya

kispest.info – 2017.09.07.

Fővárosi támogatással készült el a Kossuth téri piac mögötti parkoló, sportpálya és közösségi tér, amelyet a napokban adott át az önkormányzat. A munkálatok tavasszal kezdődtek meg, mostanra a kátyús, elhanyagolt parkoló helyén egy modern tér fogadja a piacra látogatókat.

 

Teljesen megújult a Kossuth téri piac mögötti, Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti terület. A rendezetlen szakaszt eddig is parkolóként használták a piacra érkezők, ám a szárazságban a por, esőben a kátyúkban felgyülemlett, szinte térdig érő víz és a sár okozott gondot az autósoknak. Négy évvel ezelőtt a Fővárosi Önkormányzat kerületi közösségi terek felújítását, kialakítását segítő Tér_Köz pályázatán 250 millió forintot nyert fejlesztésre az önkormányzat, amely összeget a kispesti önkormányzat 100 millió forint önrésszel toldotta meg. A sportpálya és parkoló terveit az előző ciklusban a Kispesti Önkormányzat készítette el. A Fidesz kispesti választókerületi elnöke, dr. György István még főpolgármester-helyettesként kollégájával, Dódity Gabriella (Fidesz-KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnokkal lobbizott a pályázat sikeréért, amelynek eredményeként megszülethetett a modern parkoló és közösségi tér a Kossuth téri piac mögött. A terület rendezése során a parkoló kialakítása mellett kosárlabdapálya és szabadidőpark is épült, amelyeket tornaeszközökkel is felszereltek, így a környék lakótelepén élők is bátran kimozdulhatnak egy kis mozgásra.

A kosárlabdapálya zaja miatt korábban néhány lakó aggodalmát fejezte ki, de a sportpályát többnyire az iskolások használják majd, éjszakára pedig kulccsal zárják azt a közelben lakók nyugalma érdekében. Érdemes figyelni, hiszen a piac mögötti parkoló megnyitásával egyidőben megszűnik az egykori Centrum előtti parkolási lehetőség, így hétfőtől, vagyis szeptember 11-től már nem állhatunk arra a területre.

A kerületben nem ez az egyetlen felújítás, amelyet dr. György István és Dódity Gabriella lobbijának köszönhetően támogat a főváros. A Kispesti Jézus Szíve Templom környezetének rendezésre is közel 20 millió forint pálylázati pénzt nyert a kerület a Fővárosi Önkormányzat Tér_Közvárosrehabilitációs pályázatán.

Újabb forrás Kispestnek

A kerületi fejlesztéseket támogató Tér_Köz pályázatot idén is kiírta a Fővárosi Önkormányzat, amelyen Kispest több pályázattal is indult. A baloldali városvezetés azonban nem tervezte az amúgy évek óta elkészült, a wekerlei kispiac felújítását célzó pályázat beadását, mint ahogyan az a testületi ülésen elhangzott, szerintük nem volt értelme. A kispesti Fidesz-KDNP frakció szorgalmazta csak a pályázat benyújtását, amelynek sikeréért Földesi Gyula választókerületi elnökkel közösen lobbiztak is a fővárosban. Nem hiába, hiszen a wekerlei kispiac felújítására beadott pályázat is a nyertesek között szerepelt, így Kispest újabb 110 millió forintos fejlesztési forrást nyert a fővárostól.

 

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://kispest.info/?i=megnyilt_a_kossuth_teri_parkolo_es_sportpalya