A Bálnában vannak a csónakház tervei

2014. 06. 13. – pesterzsebet.hu

 

 

Kiállítás nyílt a Fővárosi Önkormányzat által 2013-ban kiírt TÉR_KÖZ városrehabilitációs pályázat beadott projektterveiből június 12-én a Bálna Budapest Kulturális, Vendéglátó és Kereskedelmi Központban. A tárlat látogatói a Hullám csónakház revitalizációs terveivel is megismerkedhetnek. Az épületről makett is készült, melyet szintén kiállítottak.

A TÉR_KÖZ pályázattal a Fővárosi Önkormányzat célja, hogy a városi élet minőségéért tegyen lépéseket, hogy a használaton kívüli, rossz állapotú területek élettel töltődhessenek. A rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keretet 29 projekt között osztották szét, a pályázatra összesen 60-an jelentkeztek.
– Az új városvezetés új szemléletet hozott a város működtetésében, fejlesztésében. Azok a beruházások értékesek, amelyek a lakosság számára is azok. Ez leginkább azzal mérhető, hogy ők mennyire lelkesek, mennyire érintettek, és mennyire hajlandóak saját maguk is tenni a fejlesztésekért – mondta dr. Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes ünnepélyes megnyitó beszédében. Finta Sándor, Budapest főépítésze elmondta, hogy olyan komplex pályázatokat vártak, ahol az önkormányzati szféra, a magántőke, valamint a civil összefogás együtt tudja kidolgozni a pályázat elemeit.
Mint ismeretes, Pesterzsébet önkormányzata 220 millió forintot nyert a Hullám csónakházak revitalizációjára. A projekt tervei és a csónakház makettje is bemutatásra kerültek a TÉR_KÖZ kiállításon, amely azért jött létre, hogy a nyilvánosság is megismerje a beadott munkákat, valamint a főváros szakmai értékelését. A tárlat június 21-éig látható a Bálnában, utána a Városháza parkba költözik, ahol július közepéig lesz megtekinthető.

sza

Hírfeltöltés: Online Lapcsoport Kft.
Helyben figyeljük a híreket!
www.onlinelapcsoportkft.hu

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://pesterzsebet.hu/index.php?node=news_detailed&id=2871