Megköthetik a támogatási szerződést a Kossuth tér felújítására

2014. 11. 19. – doditygabriella.hu

Megkötheti a Kossuth téri parkoló és közösségi tér környezetének rendezésére vonatkozó támogatási szerződést Kispest a Fővárosi Önkormányzattal, ha úgy döntenek a képviselők a holnapi testületi ülésen. A Tarlós István vezette Fővárosi Önkormányzat tavalyi Tér_Köz pályázatán Kispest 250 millió forintot nyert fejlesztésre, 20 milliót pedig a Jézus Szíve templom környezetének rendezésére, ez utóbbiról azonban a polgármester előterjesztése alapján lemondana az önkormányzat.

undefined

A Kossuth téri piac és a Trefort iskola közötti terület látványterve. 

A Trefort iskola és a Kossuth téri piac közötti poros terület rendbehozatalára csaknem negyedmilliárdot nyert Kispest a főváros városrehabilitációs pályázatán. Itt nemcsak a parkolót rendeznék, hanem az iskola és a lakóházak közelében rendezett közösségi teret és sportolási lehetőséget is kialakítanak. A másik nyertes kispesti pályázat a Jézus Szíve plébánia előtti leromlott állapotú terület rendezése, akadálymentesítés és a templomkertben közösségi terület létesítése volna, amelyet csaknem 20 millió forinttal támogatna a főváros. Azonban, ha a baloldali többségű testület a holnapi ülésen támogatja polgármester előterjesztését, ezt a pénzt elbukja Kispest. Gajda Péter ugyanis azt javasolja, hogy a kerület mondjon le a húszmilliós támogatásról, ugyanis magasnak találja az önrészt. undefined

Jézus Szíve Plébánia

– Örülök, hogy a főváros támogatásával megújulhat a Kossuth téri piac környezete, kulturált, szép közösségi tér és pihenésre, sportolásra alkalmas helyek lesznek a lakótelep szívében – mondta Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője. Hangsúlyozta: mindezzel együtt a Kossuth téri piac felújítása is égető probléma, a felújítás kérdése nem tűr halasztást.

A frakcióvezető szerint hibás lépés volna a Jézus Szíve Plébánia környezetének rendezésére elnyert támogatást visszautasítani. – Úgy vélem, az önkormányzatnak meg kell találnia azt a hiányzó részt, amelyre a polgármester úr előterjesztésében utal – mondta Dódity Gabriella, majd azt is hozzátette: meg kell nézni azt is, hogy a plusz tízmilliós összegre milyen műszaki tartalom miatt van szükség, és nem lehet-e azon módosítani.

A Tér_Köz pályázaton a kerületek több mint ötmilliárd forint  fejlesztési forrást nyertek, ebből Budapest-szerte több tucat helyszínt rendezhetnek, amelyre az elmúlt 25 évben nem volt példa.

 

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://doditygabriella.hu/hirek/2014-11-19/megkothetik-a-tamogatasi-szerzodest-a-kossuth-ter-felujitasara/