Parkoló mellett sportpályák is lesznek a Kossuth téren

2017. 03. 01. – 19.kerulet.ittlakunk.hu

 

Ilyen lesz a felújított tér

Ilyen lesz a felújított tér

 

A fővárosi önkormányzat által meghirdetett Tér_Köz városrehabilitációs felhívásra a kispesti önkormányzata pályázatot nyújtott be a Kossuth téri piac és Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti tér közterületi megújítására.

A Főváros 246 millió forinttal járul hozzá a parkoló megépítéséhez, amihez Kispest ezen felül forrást biztosít. A környezetrendezés célja a piac mögötti rendezetlen terület megújítása, a jelenlegi murvás parkoló helyén egy új, modern, látványos parkoló építése – hangzott el a március 1-jén tartott sajtótájékoztatón.

A parkoló egyszerre több funkciót lát majd el: a térszíntől kiemelten sportpálya is épül, alatta fedett parkolóállásokkal. A téren a sportfunkció többféleképpen megjelenik: a térszínen egy felnőtt kültéri sporteszközcsoport, a parkoló egy forgalom elől lezárt területén pedig streetball palánkok kapnak helyet. A kiemelt sportpálya mellé pingpongasztal, kültéri csocsóasztal és a térszíni berendezési tárgyakkal megegyező utcabútorok kerülnek. A sportlétesítmény éjszaka zárva tart majd – tudatta az önkormányzat.

A szakközépiskola előtt létesül egy térplasztikaként megjelenő nagyméretű fásított ücsörgő terasz, mely a terület egyik meghatározó arculati eleme lesz. A kockaplasztikát triál kerékpárosok és gördeszkások is tudják használni és iskola után a gyerekek itt együtt tudnak maradni és kulturáltan tudják eltölteni az időt – közölték.

A beruházás március 1-jén kezdődik és várhatón július 31-ig befejeződik.

Az építkezés ideje alatt a területen tilos a parkolás.

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://19.kerulet.ittlakunk.hu/utcak-terek/170301/parkolo-mellett-sportpalyak-lesznek-kossuth-teren