Parkfejlesztés a Tállya utcában

2019.06.05. – hegyvidekujsag.hu

A környéken élők bevonásával alakította ki a Hegyvidéki Önkormányzat azt a tervet, amely alapján teljes egészében megújul a Fodor utca és a Tállya utca találkozásánál lévő park a következő hónapokban. A nagyszabású fejlesztéshez a Hegyvidéki Önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert a főváros tavalyi TÉR_KÖZ-pályázatán.

„A jó állapotú játékokat máshol használjuk fel” – jegyezte meg Pokorni Zoltán polgármester, miközben a kivitelező munkatársai elkezdték bontani a játszóeszközöket. A felújítás keretében modern gumiburkolatot építenek a játszótéren, valamint új játszóeszközöket telepítenek – köztük olyanokat, amiken együtt játszhatnak mozgássérült és ép gyerekek. A fiatalok és a felnőttek számára újabb köztéri fitneszgépeket és pingpongasztalt helyeznek ki, lesz továbbá egy pelenkázóval ellátott illemhely is.

A polgármester arról is szólt, hogy megújulnak a sétányok, a park középső részén lépcső készül, emellett a közvilágítás fejlesztése és a parkoló rendezése sem marad el. Az invazív bálványfák helyére őshonos növényeket ültetnek a szakemberek, valamint a környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva ökológiai alapú csapadékvíz-kezelést valósítanak meg. A KIMBI Óvoda saját gondozású kiskertet kap, míg a felső részen, a domborzati adottságokat kihasználva, kilátópont létesül. Kiemelt figyelmet fordít az önkormányzat arra, hogy az átalakítás eredményeképpen a mozgásukban korlátozottak és a babakocsis szülők könnyebben használhassák majd a területet.

A lakossági igények az érintettek megkérdezésével már a koncepciótervben megjelentek, és ezt követően is folytatódott a közösségi egyeztetés – mondta Pokorni Zoltán. A környéken élők a múlt év végén szavazhattak az egyes fejlesztési elemek tartalmáról, az ez alapján készült tervet pedig ismét véleményezhették az önkormányzat által meghirdetett fórumon.

Az elnyert 100 millió forint támogatást saját forrásból 65 millió forinttal egészíti ki a Hegyvidéki Önkormányzat. A munkálatok várhatóan szeptember közepéig tartanak, így nyáron a park nem lesz látogatható, az ott található sportpályát azonban, ha a körülmények engedik, a felújítás ideje alatt is használhatják majd a környékbeliek.

Az eredeti bejegyzés itt olvasható:
https://www.hegyvidekujsag.hu/archivum/archivum-2019-junius-4/parkfejlesztes-tallya