TÉR_KÖZ: tovább folytatódnak a munkálatok Békásmegyeren

2016. 05. 11. – obuda.hu

 

A tervezett ütemben haladnak a parkolófelújítás munkálatai. Május első hetében lezárták a Füst Milán utcai parkolókat.

Mi épül itt?

A fővárosi TÉR-KÖZ városrehabilitációs pályázat nyerteseként Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata multifunkciós közösségi teret alakít ki a békásmegyeri piactól északra fekvő, a Heltai Jenő tér – Madzsar József utca – Bálint György utca – Füst Milán utca által határolt lakóterületen. A beruházás eredményeként megújul a lakóépületek közötti park és sétány, már tavaly átadásra került az új idősek klubja a tér északi felén fekvő Szolgáltatóházban, és sor kerül a teret körülvevő parkolók felújítására, zöldfelületi rehabilitációjára is.

Békásmegyer_TÉR_KÖZ_20160511_2

Hol tartanak jelenleg a munkálatok?

A múlt hétvégén fejeződött be a Füst Milán utcai parkolók lezárása. A felújítás csak a járda melletti parkolóhelyeket érinti, vagyis az út közepén és túloldalán fekvő parkolókat a projekt teljes kivitelezése alatt igénybe lehet venni. A Füst Milán utcai új parkolók is térkő borítást fognak kapni, az utca gyalogosrészének megújítására azonban csak később kerül sor.

A csatorna és a vízvezetékek kiépítése majdnem teljesen elkészült, jelenleg a megújuló zöldterülethez tartozó öntözőrendszer telepítése zajlik. A területen két vízjáték is helyet kap, ezek műtárgyépítési munkálatai is elkészültek. A közvilágítás kiépítése nagy részben szintén befejeződött.

Milyen további korlátozásokra lehet számítani?

Hamarosan megújulnak Bálint György utca Szolgáltatóházat érintő szakaszán található járdák is. Ennek munkálatai várhatóan egy-két napot fognak igénybe venni, hogy a területen található boltoknak minél kevesebb ideig kelljen zárva tartaniuk. A munkálatok pontos ütemezéséről rövidesen tájékoztatjuk az érintett boltokat és az itt lakókat.

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
https://obuda.hu/hirek/ter_koz-tovabb-folytatodnak-a-munkalatok-bekasmegyeren/