Nagyszabású fejlesztés indul a Tállya utcai parkban

2019.05.19. – hegyvidek.hu

A fővárosi TÉR_KÖZ-pályázaton elnyert támogatásból, valamint a kerület saját forrásából teljes egészében megújul a Fodor utca és a Tállya utca sarkán lévő park. A terveket a környéken élők bevonásával készíttette el az önkormányzat.

„A jó állapotú játékokat máshol fogjuk felhasználni” – jegyezte meg Pokorni Zoltán, miközben a kivitelező munkatársai elkezdték bontani a játszóeszközöket az elkövetkező hónapokban átépítésre kerülő Tállya utcai parkban. A polgármester tájékoztatása szerint teljes felújításra készülnek, ennek keretében modern gumiburkolatot alakítanak ki a játszótéren, valamint új játszóeszközöket telepítenek – köztük olyanokat, amiken együtt játszhatnak mozgássérült és ép gyerekek. A fiatalok és a felnőttek számára újabb köztéri fitneszgépeket és pingpongasztalt helyeznek ki, lesz továbbá egy pelenkázóval ellátott illemhely is.

tallya_jatszoter_bontasa08

A polgármester arról is szólt, hogy megújítják a sétányokat, a park középső részén lépcső épül, fejlesztik a közvilágítást és a parkolót is rendezik. Az invazív bálványfák helyére őshonos növényeket ültetnek, illetve a környezeti fenntarthatóságot szem előtt tartva ökológiai alapú csapadékvíz-kezelést valósítanak meg. A KIMBI Óvoda saját gondozású kiskertet kap, míg a felső részen, a domborzati adottságokat kihasználva kilátópont létesül. Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy az átalakítás eredményeképp a mozgásukban korlátozottak és a babakocsis szülők könnyebben használhassák majd a területet.

„A terveket a környéken élők bevonásával alakítottuk ki” – hangsúlyozta Pokorni Zoltán. Mint mondta, a lakossági igények az érintettek megkérdezésével már a koncepciótervben megjelentek, és ezt követően is folytatódott a közösségi egyeztetés. A környékbeli lakók az elmúlt év végén szavazhattak az egyes fejlesztési elemek tartalmáról, az ez alapján készült tervet pedig ismét véleményezhették az önkormányzat által meghirdetett fórumon.

tallya_jatszoter_bontasa05

A terület átépítésére a Hegyvidéki Önkormányzat 100 millió forint támogatást nyert tavaly a főváros TÉR_KÖZ pályázatán, ezt az összeget saját forrásból 65 millió forinttal egészíti ki. A munkálatok várhatóan szeptember középéig tartanak, így a nyár folyamán a park nem lesz látogatható, az itt található sportpálya használatát azonban, ha a körülmények engedik, a felújítás ideje alatt is biztosítani fogják a környékbeliek számára.

Az eredeti bejegyzés itt olvasható:
https://www.hegyvidek.hu/aktualis/hirek/nagyszabasu-fejlesztes