Nehru Part Projekt I. ütem felújítása – Lakossági Tájékoztató

2016. 02. 29. – ferencvaros.hu

 

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat által kiírt 2013. évi TÉR_KÖZ Városrehabilitációs pályázaton támogatást nyert a „Nehru-projekt I” című projekt megvalósítására.

Beruházó: Budapest Főváros Önkormányzata
Lebonyolító: Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata
1092. Budapest, Bakáts tér 14.
Tervező: S-Tér Kft.
Tervező: Sándor Tamás
Kivitelező: Gombos-Földgép kft. (2084. Dad, Dózsa György u. 41 a. ép.)
ügyvezető: Gombos István

A felújítás időtartama: 2016.02.16. – 2016.08.31.
Vállalkozási szerződés összege (bruttó): 459.891.799.- Ft.
Ateljes költséget a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.

A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata a TÉR_KÖZ pályázat keretében újítja fel a Nehru Partot. A park jelenlegi zöldfelület-állományi értékének megőrzése mellett a rekreációs lehetőségek megteremtése a cél, a megváltozott parkhasználói szokások figyelembe vételével. A Duna menti sétány korszerűsítése, pihenőfelületek kialakítása, a meglévő gyalogoshálózat átépítése, a zöldfelületek megújítása mellett a sportpálya, az extrem sportot kedvelők részére skate pálya, játszótér és kutyafuttató kerül kialakításra. A ma is jelentős igényként felmerülő gyepes pihenőterek mellett a park rekreációs funkciói nagy hangsúlyt kapnak, többgenerációs terek kerülnek kialakításra. A jövőben nagy szerepet kapó Bakáts-tengely parkban megjelenő szakasza szervesen illeszkedik a koncepcióba, az itt tervezett dísztérhez közösségi tér is kapcsolódik.

Az elkészült kiviteli tervek alapján a Kerület által felkért FEV IX. Zrt. 2015. október 27-éna nemzeti eljárásrend szerinti, nyílt közbeszerzési eljárást indított, mely közbeszerzési eljárás eredményeként a nyertes ajánlattevővel, a Gombos-Földgép kft-vel ez év januárjában aláírásra került a Nehru part felújítására vonatkozó vállalkozási szerződés, a munkálatok 2016 februárjában elkezdődnek.

Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata a kivitelezővel együtt kéri a lakosság szíves türelmét a park felújítása idején. Reméljük, hogy az iskolakezdésre átadásra kerülő megújult közpark elnyeri majd a kerületi és a budapesti lakosság tetszését.

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

„A Nehru part I. c. projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg”

 

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:

http://www.ferencvaros.hu/index0.php?name=hirdetm_160229_Nehru_Projek