Garanciális javítások az Újhegyi sétányon

2017. 03. 21. – kobanya.info

 

A Kőbányai Önkormányzat 2016-ban adta át az Újhegyi sétány Harmat utca és Bányató utca közötti teljesen újjáépített szakaszát. A korszerű városközpont kialakítása nem áll meg, és a kerület folytatja az Újhegyi lakótelep főutcájának felújítását. A fejlesztés közben az Önkormányzat nem feledkezik meg a már elkészült szakasz állapotának megőrzéséről sem. Ennek érdekében a kerületi szakemberek elvégezték a sétány minden olyan hibájának feltárását, amelyekre az átadás óta eltelt időszakban derült fény, illetve amelyek a zord téli hónapok alatt és miatt keletkeztek.

Az újjáépített szakaszon feltárt problémák, hibák és hiányosságok garanciális javítása 2017. március második felében kezdődik, a munkálatok várhatóan 2017. május közepéig tartanak majd.

Az Újhegyi sétány felújított részén a kivitelező cég – a vállalkozási szerződésben rögzített garanciavállalás értelmében – öt éven át saját költségére köteles javítani a felmerülő hibákat. Ennek köszönhetően a sétány állapotának megőrzését célzó munkálatok még éveken át nem jelentenek további kiadást a Kőbányai Önkormányzat számára.

A garanciális javítási munkálatok ideje alatti esetleges kellemetlenségekért a Kőbányai Önkormányzat türelmet és elnézést kér!

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://www.kobanya.info/index.php/kozelet/item/12347-garanci%C3%A1lis-jav%C3%ADt%C3%A1sok-az-%C3%BAjhegyi-s%C3%A9t%C3%A1nyon