Hamarosan újra lehet közlekedni az Újhegyi sétányon

2015. 12. 14. – kobany.info

 

Az Újhegyi sétány átalakítása a kerület jelenlegi legnagyobb fejlesztése. A munkálatok javában zajlanak, és már látni az alagút végét! Egyre kevesebb ugyanis a nagy zajjal járó bontási munka, és egyre jobban látható az építkezés eredménye: a Szőlővirág parkban lévő utak már járhatók, míg a sétányon néhány héten belül – várhatóan már Karácsonyra – hosszában is lehet közlekedni.

A munkálatok az építkezés befejezéséig folyamatosan, minden nap zajlanak annak érdekében, hogy a megújult sétányt minél hamarabb átadhassák az újhegyieknek. Ez azt jelenti, hogy szombaton és vasárnap is dolgoznak – ahogy ezt eddig is tették. Csak a „piros napos” ünnepnapokon, vagyis december 25-én és 26-án, illetve január 1-én fog szünetelni a munka.

Újhegyi sétány felújításával kapcsolatos legfrissebb információk szerint a sétány mellett lévő üzletek megközelíthetőségét a felújítás alatt is biztosítja a kivitelező cég. A Harmat utca felőli részen elkezdték, és folyamatosan cserélik a régi burkolatot, azok a gyalogos forgalom számára – az új burkolat lerakását követően – azonnal igénybe vehetők. A kétirányú forgalom, vagyis a sétányon való keresztközlekedés sajnos még mindig nehézkes, az időjárás miatt pedig jelentős sár van, ezért az orvosi rendelő bejáratához ideiglenesen fém sárfogót fognak elhelyezni. Az Éltes Mátyás iskola elé ideiglenesen áthelyezett buszmegálló várhatóan Karácsonyra visszakerül az eredeti helyére.

A sétány felújításáról készült legfrissebb képek EBBEN a galériában érhetőek el.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

Forrás: Pro-koord, Kőbánya.info

 Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető: