Újjászületik Kőbánya legnagyobb lakótelepének főutcája

2015. 10. 08. – kobanya.info

 

Negyven év után újjászületik Kőbánya legnagyobb lakótelepének főutcája! Összesen 712 millió forintos beruházással újulnak meg a kőbányai Újhegyi lakótelep közösségi terei, illetve főutcája. A bontási, átépítési munkák a napokban kezdődtek. A Kőbányai Önkormányzat gyorsított ütemben végezteti a munkálatokat, így már január végén barátságosabb, biztonságosabb és kényelmesebb körülmények várják az itt élőket.

Kőbánya legnagyobb lakótelepe 1974 és 1976 között épült. A negyed 6.502 lakásában közel 17 ezren élnek. A városrész 40 éve átadott főutcáját, illetve az ahhoz kapcsolódó közösségi tereket érintő fejlesztést a Kőbányai Önkormányzat 195 millió forintos saját forrásból valósítja meg, a beruházást a fővárosi önkormányzat városrehabilitációs keretéből további 517 millió forinttal támogatja. Az Újhegyi lakótelepen körülbelül egy hónapig tartanak majd a bontási munkálatok. Az építkezés idejére szakaszosan lezárják az Újhegyi sétányt, de az üzletek, intézmények továbbra is megközelíthetőek lesznek.

Az építési munkálatok 2016. január végére befejeződnek, és jövő tavasszal a zöld növények telepítésével fejeződik be a beruházás. A projekt eredményeként a Bányató utcától a Harmat utcáig újjászületik a sétány és környéke. A Kőbányai Önkormányzat tervei nyomán akadálymentessé válik a közlekedés, felújítják, illetve az itt élők által használt útvonalakra helyezik át a járdákat, megújul a közösségi ház, kibővítik a könyvtárat. Új piacteret és új önkormányzati ügyfélszolgálati irodát alakítanak ki, új játszótér épül a gyerekeknek, fitnesz park a felnőtteknek, szabadidő park az időseknek. A lakótelepet új utcabútorokkal, megújított növényzettel, szökőkutakkal, csobogókkal teszik élhetőbbé, barátságosabbá.

A beruházás eredményeként az Újhegyi sétány nem csak szebb lesz, de új közösségi funkciókkal is gazdagodik, és sokkal jobban alkalmazkodik majd az itt élők szokásaihoz, igényeihez.

A kőbányai Újhegyi sétány komplex megújítása” projekt a Budapest Főváros Önkormányzata Fővárosi Városrehabilitációs Keret támogatásával valósul meg.

 

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:

http://www.kobanya.info/index.php/kozelet/item/11809-%C3%BAjj%C3%A1sz%C3%BCletik-k%C5%91b%C3%A1nya-legnagyobb-lak%C3%B3telep%C3%A9nek-f%C5%91utc%C3%A1ja