Megújul egy kispesti közterület

2017. 03. 01. – magyaridok.hu

A XIX. kerületi önkormányzat tájékoztatása szerint a fővárosi önkormányzat által meghirdetett Tér_Köz városrehabilitációs felhívásra a XIX. kerületi önkormányzat pályázatot nyújtott be a kispesti Kossuth téri piac a és Trefort Ágoston Szakközépiskola előtti tér közterületi megújítására.

A fővárosi önkormányzat 246 millió forinttal járul hozzá a parkoló megépítéséhez, amelyhez a XIX. kerületi önkormányzat 64 millió forint kötelező önerőt és 50 millió forint további vállalást biztosít.

A beruházás várhatóan július 31-ig fejeződik be.

Ismertették: a környezetrendezés célja a piac mögötti terület megújítása, a jelenlegi murvás parkoló helyén egy „új, modern, látványos parkoló” építése. A parkoló egyszerre több funkciót lát majd el: a tér szintjénél magasabban sportpálya épül, alatta fedett parkolóállásokkal. A téren a sportfunkció többféleképpen megjelenik, felnőtteknek kültéri sporteszközcsoport és streetballpalánkok is helyet kapnak. A sportpálya mellé pingpongasztal, kültéri csocsóasztal és utcabútorok kerülnek. A sportlétesítmény éjszaka zárva tart majd.

Az önkormányzat közölte továbbá, hogy a szakközépiskola előtt egy térplasztikaként megjelenő nagyméretű fásított teraszt alakítanak ki.

A kockaplasztikát triálkerékpárosok és gördeszkások is tudják használni, valamint iskola után a gyerekek itt együtt, kulturáltan tölthetik el az időt.

Az eredeti cikk az alábbi linken elérhető:
http://magyaridok.hu/belfold/megujul-egy-kispesti-kozterulet-1453123/